Materialen, gebruikt voor vulling en hoezen van de kussens

Stof voor de hoezen

De dichtgenaaide hoezen en de afneembare hoezen worden gemaakt van stevige stof van wisselende samenstelling. De meeste hiervan zijn 100% katoen. We dragen altijd zorg om stoffen te gebruiken die van een goede kwaliteit zijn en tegen een stootje kunnen. Op de pagina's "Stoffen effen" en "Stoffen, allerlei" staat de samenstelling van de stof vermeld en ook de wasvoorschriften. Houd je aan deze aanwijzingen, die ook in de via e-mail meegestuurde voorwaarden staan vermeld. Op hoezen die je niet in de wasmachine kunt wassen zit een etiket met daarop "dry clean only". Dit betekent dat je deze hoezen chemisch kunt laten reinigen bij een stomerij. Voor hoezen die je wel in de machine kunt wassen raden wij aan om ze binnenstebuiten te wassen. Dit vermindert de kans op het ontstaan van strepen.

Ushi is niet aansprakelijk voor schade door het verkeerd wassen of anderszins reinigen van de producten.

Omdat we telkens nieuwe partijen stof kopen kunnen we niet garanderen dat je dezelfde kleur of stofsoort op een later tijdstip bij kunt bestellen. Zelfs bij de kleuren zwart en écru is dit het geval. Hou hier rekening mee.

 

Allergie-informatie

De natuurproducten gebruikt voor het maken en vullen van de kussens en matten zijn NIET anti-allergisch.

Voorbeelden van allergieën voor natuurproducten zoals Ushi ze verwerkt zijn wolallergie en boekweitallergie.

Algemeen

Voor alle soorten vulling geldt dat deze niet te vochtig mogen worden. De vulling zal zijn veerkracht verliezen. Vlekken kun je daarom het beste met een licht vochtige doek verwijderen.

Met regelmatig stofzuigen met een zachte borstel houd je kussens en matten lange tijd in goede conditie en worden ze minder stoffig.

Als je een kleur bestelt die je op het beeldscherm ziet, kan het zo zijn, dat de kleur bij aankomst er iets anders uit ziet. Dit is omdat ieder beeldscherm de kleuren anders weergeeft. Dit is helaas niet te voorkomen.

 

Biologische boekweitkafvulling voor meditatiekussens

Boekweitkaf

Voor de vulling van diverse soorten kussens maken we gebruik gemaakt van boekweitkaf van biologische herkomst. Boekweitkaf is het buitenste laagje van boekweit (een pseudo-graansoort) dat wordt verwijderd om de boekweit geschikt te maken voor consumptie. Bij dit verwijderen blijft de vorm van het kaf intact, zodat het een uitstekend vulmateriaal is dat veerkrachtig en vormvast is. Kussens met boekweitkaf vulling kunnen naar verloop van tijd en veelvuldig gebruik wat dunner worden. Om deze kussens bij te vullen of opnieuw te vullen, kun je losse boekweitkaf kopen. (Verpakt per 500 gram)

Biologische speltkaf hoofdkussens

Speltkaf

Spelt is net als tarwe een graan dat bijvoorbeeld gebruikt wordt voor het maken van brood. Voor het malen van het graan wordt het kaf verwijderd. Speltkaf wordt gebruikt voor het vullen van hoofdkussens. Het kaf is lichter en wat grover van structuur dan boekweitkaf. Verder zijn de eigenschappen vergelijkbaar: speltkaf vormt zich naar je hoofd/lichaam en zakt daarna niet verder in, waardoor het een prettige ondersteuning biedt. Een "vers" speltkafkussen ruikt lekker kruidig. Na verloop van tijd verdwijnt deze geur.

Vulkatoen voor meditatiekussens

Vulkatoen, vulmateriaal voor meditatiekussens

Dit zijn plukken biologische katoen die we gebruiken voor het vullen van de rechthoekige zitkussens. Het is een licht materiaal dat enigszins inklinkt bij gebruik. Flink opschudden helpt om de kussens weer op te bollen. (Dit schudden is alleen geschikt voor de kussens, niet voor de matten die met gekaarde katoen in lagen zijn gevuld)

Gekaarde wol voor meditatiematten

Wol, vulmateriaal voor meditatiematten

De matten met gekaarde wol gevuld, zijn robuust en enigszins bol. De vezels zijn veel langer dan van het delicatere katoen.
De wol is afkomstig van Nederlandse schapen en is gewassen met potas (mengsel van kaliumzouten). De gehele productie van de wol vindt plaats in West-Europa en voldoet onder andere aan de eisen van Öko-Tex 100.

Gekaarde biologische katoen voor meditatiematten

Gekamde katoen, vulmateriaal voor yogamatten en meditatiematten

Deze wattenkatoen van biologische oorsprong wordt laag op laag gelegd en op die manier krijgen de matten verschillende diktes.

Meditatiematten met een gekaarde katoenen vulling in lagen, die door gebruik wat zijn ingeklonken kun je in de zon leggen, zodat de kracht en de warmte van de zon de vezels weer doet opbollen. Goed doordrogen in een warme ruimte kan ook. Je kunt deze matten, net als alle andere matten en kussens, ook stofzuigen met een zachte borstel op de stofzuiger.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00